رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: سياست ايران در قبال کشورهاي همسايه و کشورهاي منطقه، توسعه هر چه بيشتر روابط اقتصادي، براي دست‌يافتن به روابط سياسي پايدار است.

به گزارش مشرق به نقل از خانه ملت، رئيس مجلس شوراي اسلامي در جمع ايرانيان مقيم قزاقستان با ابراز خرسندي از فعال بودن ايرانيان حاضر در اين کشور در عرصه‌هاي مختلف، اظهار داشت: در ارتباط ميان ايران و قزاقستان مسير کار هموار است و نگاه مثبت ما به عنوان دو کشور مفيد منطقه مي‌تواند نقش مهمي در حل و فصل مسائل منطقه ايجاد کند.
لاريجاني با اشاره به ظرفيت‌هاي فرهنگي، سياسي و اقتصادي دو کشور تصريح کرد: اگر نگاه دو کشور در ايجاد ارتباط و استفاده از اين ظرفيت‌ها نگاهي تکميلي باشد ارتباط اين دو کشور مهم منطقه سازنده خواهد بود.
وي با اشاره به سابقه کهن تمدن ايران تصريح کرد: حضور شما ايرانيان در اين کشور بايد نشاندهنده شادابي و عمق تمدن ايراني باشد، به‌ويژه بعد از انقلاب تفکر اسلامي نيز به ابعاد ديگر اين تمدن اضافه شد که بايد مورد توجه قرار گيرد و در زندگي شما که در اين کشور زندگي مي‌کنيد ظهور داشته باشد.
لاريجاني تاکيد کرد: رعايت اين دو بعد براي ايرانيان که همواره در توليد نقش‌آفرين بودند و از سابقه درخشاني برخوردار هستند بسيار مهم است.
رئيس مجلس کشورمان ضمن تاکيد بر اهميت روابط بين دو کشور قزاقستان و ايران گفت: قزاقستان و ايران از ظرفيت‌هاي فراواني برخوردار هستند که بايد از سوي دو طرف مورد توجه قرار گيرد.
وي با بيان اينکه برخي از مذاکرات در مورد همکاري هاي مشترک اقتصادي مي‌تواند عامل همکاري هاي سياسي پايدار باشد گفت: نمي‌توان و نبايد از مولفه‌هاي اقتصادي به سادگي گذشت.
لاريجاني يادآور شد:سياست ايران در قبال کشورهاي همسايه و کشورهاي منطقه، توسعه روابط هر چه بيشتر اقتصادي براي دست يافتن به روابط سياسي پايدار است.
وي با تاکيد بر اينکه يکي از ظرفيت‌هاي مهم جمهوري اسلامي ايران در ايجاد ارتباط با ساير کشورها ارائه خدمات مهندسي است گفت: ايران با توجه به تعداد زياد دانشگاه‌ها و پرورش نيروهاي متخصص توانايي زيادي در ارائه خدمات مهندسي به ساير کشورها دارد و اين يکي از اولويت‌هاي مهم کاري ما است.
لاريجاني تصريح کرد: ما مي‌توانيم به وسيله ارائه خدمات مهندسي معدني، نيروهاي خلاق خود را به کشورهاي مختلف اعزام کرده تا ضمن کسب منافع اقتصادي، روابط مطلوبي با آن کشورها ايجاد کنيم.
وي در ادامه صحبت‌هاي خود با تاکيد بر اينکه ما همچنان پيگير استفاده بيشتر از ظرفيت نيروهاي انساني خود هستيم، گفت: خوشبختانه پس از انقلاب گام‌هاي خوبي در جهت دانش‌هاي نو برداشته شد و نتايج خوبي به‌دست آمد که مي‌تواند چه در حوزه‌هاي پزشکي و چه در بخش صنعت مورد استفاده ديگران قرار گيرد.
لاريجاني توسعه علوم مختلف را جرياني خواند که در طول دوره‌هاي مختلف صورت گرفته است و گفت: نقطه اتکاي اين امر را بايد حضرت آيت‌الله خامنه‌اي دانست که غالباً در مذاکرات خود با دولت‌ها بر اين نکته تاکيد مي‌کردند که با تمرکز بر فناوري‌هاي پيشرفته سبب‌ساز رشد و توان اقتصادي شوند.
وي در همين راستا به پيشرفت‌هاي هسته‌اي اشاره کرد و گفت: عامل پايداري که سبب شد ما 20 سال درگير دست‌يابي به فناوري هسته‌اي شويم و دراين درگيري نيز به پيروزي برسيم ولايت فقيه بود. رهبر معظم انقلاب در مواقعي هم که امکان داشت در اين مسير مانعي ايجاد شود اجازه چنين کاري را نمي‌دادند.
رئيس قوه مقننه تاکيد کرد: اين نعمت بزرگي است که کشور ما از يک ناخداي خردمند و واقع به امور کشور برخوردار است.
وي در بخش ديگري از سخنان خود به تاکيدات مقام معظم رهبري در تدوين سند چشم‌انداز اشاره کرد و گفت: اين سند افق جديدي را براي کشور ترسيم کرد تا فرزندان ما که بخواهند آينده خود را پيش‌بيني کنند بتوانند از اين سند بهره بگيرند.
لاريجاني سند چشم‌انداز را مرجع مهمي براي مديران اجرايي دانست و گفت: سند چشم‌انداز بايد براي مديران اجرايي همچون کتاب دعايي باشد که مستمراً به آن رجوع مي‌کنند. بايد توجه به آن داشته باشيم که برنامه‌هاي توسعه 5ساله و بودجه ساليانه در چارچوب اين سند تدوين شوند.
رئيس مجلس در ادامه با تاکيد بر اينکه زيربناي کشور براي توسعه در حال آماده شدن است افزود: بايد از همه پتانسيل خود در فناوري علم استفاده کنيم و با يک مجاهدت زمينه توسعه کشور را فراهم آوريم و اين موضوع را به نسل آينده نيز انتقال دهيم.
لاريجاني در بخش پاياني سخنان خود با ابراز خرسندي از اينکه ايرانيان مشکلي براي زندگي در قزاقستان ندارند گفت: گاهاً ايرانيان مقيم خارج کشور بامشکلاتي مواجه‌اند اما خوشبختانه در اين کشور اين مشکلات وجود ندارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس